lørdag den 5. december 2009

Når ovnen alligevel var tændt - så kunne man lige....

Ja, det er ikke løgn; Jeg har haft gang i noget bagning igen.
I dag var det Rugbrød, Foccacia og franskbrød m. sesam.
Og de opskrifter skal i da have.

Foccacia

25g gær
5 dl vand
2 stk. salt
3.spsk. olivenolie
1 tsk. sirup el. akaciehonning
2 tsk. Fiber Husk
ca. 500g glutenfrit mel (Jeg brugte: Doves hvide mel, kikærtemel eller Hammermühle Hell mel)

Gæren udrøres i det lunkne land. Salt, olivenolie, sirup/honning og fiberHusk røres i. Dejen hviler i 10 minutter. Melet tilsættes. Rør dejen i røremaskinen i 10 min. (eller brug bagemaskinens lange dejprogram - men rør det sammen før det hældes i bagemaskinen). Den skal være blød og klæbrig. Hæver i 30 min. Dejen slås ned og ligges i en bradepande (25x35cm). Husk at trykke dejen ned i bradepanden inden den skal hæve for 2. gang. Hæver igen 30 min. Pensles med rigeligt olivenolie. Drysses med rosmarin, timian og groft salt. Bages ved 180C i ca. 30 min.

------------------------------------------

Klassisk Franskbrød

500g mel (jeg brugte rismel og Schär's Mix B)
30g Sesamfrø
10g tørgær (1 spsk.)/ 50g frisk gær
100g margarine
3 æg
3dl vand
Lidt salt.

Ingredienserne blandes og hæver til dobbelt størrelse. Bages til brødet lyder hult 30-40min.

-----------------------------------------

Har i fået på mit rugbrød???? Har modificeret det lidt

"Rugbrød"

150g GROFT majsmel
50g Hørfrø
50g Sesamfrø
50g græskarkerner el. solsikkefrø
3dl kogende vand.
Blandes og står i 20 min.
3,75dl mælk
4,75dl vand
75g gær
3 tsk. madkulør (bemærk noget kulør indeholder gluten)
1½ tsk. salt
3 tsk. sukker
2 spsk. GfG (glutenfri gluten) kan undlades
750g glutenfrit mel (Jeg bruger den brune fra Doves, kikærtemel, rismel, hirseflager)

Mælk og vand lunes og blandes med gær. Fiber husk tilsættes og røres i 2-3 min. Resten af ingredienserne tilsættes. Røres i røremaskinen 10-15 min. Dejen hæver i 20-30 min. Bages 225C i 40 min. For at give brødet frugtighed, kan man sætte et fad med vand i bunden af ovnen