onsdag den 24. marts 2010

Paradis for cøliakere, og Quinoa m. cashew.

Var i Malmø på spontantur i søndags. Tog jo ingen tid at køre derover, vi besøgte tre stor magasiner: Mobilia, Trianglen og en til jeg ikke husker navnet på.


I Trianglen og i Mobila er der store supermarkeder ala Bilka. Og her er der en hel række med kun glutenfrie vare, frostbrød og pizza, frosne færdigretter. frisk brød, pasta osv. Derfor vold-hamstrede jeg for der er billigt derovre, næsten halv pris af de danske. Nu er det jo også dan at i DK har ca 1 ud af 3000 cøliaki, men i Sverige er tallet 1 ud af 300, så efterspørgslen er stor derovre.




 
I dag har jeg så smovset med Quinoa pilaf med cashew, helt og aldeles selv opfundet.


3 dl quinoa (husk at skylle det med varmt vand inde, til vandt er rent)

5 dl vand

1 grønsags boullion

1 løg

1 ds hakket tomat

salt og peber

Svits løgene, alt i. Simre m. låg, i 15 min fra retten koger.

Tilbehør fetaost og tør ristede cashewnødder. Retten kan spises både kold og varm.



Og så vil jeg slå et slag for Glutano's Chocolates O´s. Nøj de smager godt, faktisk så godt som den ægte vare. De gule = glutenfrie, de blå = den ægte vare.