tirsdag den 3. april 2012

Verdens bedste glutenfrie surdejsbrød / franskbrød

5 dl vand
10g gær
1 spsk. FiberHusk
1 tsk. salt
Ca. 500 g glutenfri mel, MixWell basismel eller rød Finax
80-130g surdej (kan undlades*).

Bland vand og gær, herefter røres FiberHusk i. Lad det stå 5-10min til det har geleteret. Rør saltet i. Tilsæt melet rør til det er en jævn tyk klistret masse. Drys mel i en skål med låg, og hæld massen i. Lad den stå min. 12 timer (hæver til dobbelt størrelse, så skålen skal være stor). Hæld dejen ud på et mel-beklædt stykke bagepapir. Fuld dejen ind over hinanden et par gange – forsigtigt. Dejene skal ikke slås ned. Lad den efterhæve et lunt sted 2-3 timer. Tænd ovne på 250C (alm. ovn) sæt en stegeso, støbejernsgryde med låg eller lignende i ovnene. Når gryden er gennemvarm, hældes dejen forsigtigt i. Bages på 250C med låg på i 30 min. Herefter yderligere 15min ved 230C UDEN låg. Lad brøde køle af, udækket. Skær først brødet når det er kølet helt af.

Her har du det skønneste GF surdejs brød med den lækreste skorpe. Det er arbejdet værd.
Tak til Doris på glutenfrie fristelser og Kvalimad for inspiration til opskriften