søndag den 19. maj 2013

Stenalderbrød ala Kong Hans


Et naturligt glutenfrit brød helt uden korn af nogen art

100g græskarkerner*
100g solsikkekerner*
100g cashewnødder*
100g valnødder*
100g sesamfrø*
100g hørfrø*
5 æg
1 dl olie
2 tsk. salt

Bland alt det tørre. Rør æggene og salt. Bland det hele sammen. Bages i en lille (1L) rugbrødsform 60 min ved 160 grader C.

*Kerner, frø og nødder kan varieres i en uendelighed. F.eks. mandler, amarantfrø, quinoafrø, hasselnødder, usaltede peanuts osv.




Rabarbercrumble


200g rabarber
80 g sukker
2 spsk. æblejuice
50 g smuttede mandler
75g rensede havregryn
75g majsmel el. rismel
75g brun farin
75g smør



Skær rabarber i små stykker og kom dem i en gryde sammen med sukker og æblejuice. Lad rabarberne simre til de er møre i ca. 10 min. ved svag varme. Tilsæt hakkede mandler de sidste 3-4 min. Rør mel med havregryn, brun farin og smør til en smuldre dej. Fordel kompotten i et ovnfaste fad (20x20cm) og top med smuldredej. Bag kagerne ved 200 grader i ca. 20 minutter til overfladen er gylden. Server kagerne lune creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum.


Opskriften er inspireret af en opskiften sendt ud af Coop.