tirsdag den 22. juli 2014

Naturlig glutenfri PIZZA i kuglegrill

Så skulle det prøves
Dette giver to medium pizzaer, til 2-3 pers.
25g frisk gær
4½ dl lunt vand
2 spsk. olivenolie
1½ tsk. salt
ca. 600g Finax gul/orange melmix
En PIZZAbagesten og kuglegrill

Rør gæret ud i vandet, tilsæt olie og salt. Rør melet i og tilføj mel lidt efter lidt til dejen er let men ikke klistret. Du skal kunne rulle den ud uden den hænger i kagerullen. Rør det sammen, f.ex. på bagemaskine på "lang, dej". Eller rør i min 5 min. og lad hæve 30 min. Herefter laves to lige store kugler, som rulles ud på bagepapir og hæver lunt 20-30min. HUSK at klippe bagepapiret til så det passer med bagestenen- ellers går der ild i bagepapiret.
Når dejen er færdig med at hæve, er grillen forhåbentlig klar. Den skal være 250-270C grader. Forbag bunden 5 min. Herefter valgfrit fyld. Bages med fyld 12-13 min.

Min simple tomatsauce:
2 spsk. olie
1 løg
evt. hvidløg
1 lille ds. tomat puré
2 ds. hakkede tomater
½ tsk. salt
½ tsk. honning eller sukker

Svits løg i olien, evt.også et fint hakket løg. Tilsæt tomatpure og lad den riste lidt før du tilføjer resten. Lad det simre 15-30 min. Blendt og lad det køle ned. Hvis saucen er varm når den kommer på dejen, trænger den ned og gøre dejen våd og gummiagtig.



Jeg lægger osten som det nederste fyld så bliver det ikke brændt.
Jeg brugte lufttørret skinke, artiskokhjerte og rigtig mozzarella. Skinke, ananas og revet ost til børnepizzaen ;-)



mandag den 14. juli 2014

Naturlig glutenfri madpakkeboller

Jeg er blevet glad for siden Mad i Harmoni, og har idag prøvet disse madpakkeboller. Det er stenalderbrød som boller. Jeg brugte blot de færdigblandinger man kan få fra Knaseriet. Jeg fulgte den opskriften der er i linket, og IKKE den på posen.
Derfor :
én pose fint blendet stenalderbrød
1 tsk. salt
1 dl god olivenolie
10g kakao eller carob, eller lidt kulør (obs gluten).
4 stor æg

Giver 8 gode store boller. Husk de hæver ikke, så lav den så tykke eller tynde som du vil have dem, inden de kommer i ovnen.

Blendt korn og frø fint. Tilæt olie blendt fortsat, tilsæt salt og æg. Form bollerne med fugtige hænder eller skeer. Varmluft 160C 20-25min