torsdag den 23. februar 2017

Super lækre Glutenfri Pølsehorn

Giver 24stk.

2½ dl vand
2½ dl mælk
25 g fiber HUSK
30 g gær
2 æg
30 g sukker
500 g fint glutenfrit mel (jeg brugte 250g Jyttemel og 250g gf Havremel)
25 g rapsolie
30 g oliemargarine
1½ tsk salt
Glutenfrie pølse

Pensling: æg eller mælk

Dejen kan tilberedes i røremaskine eller bagemaskine på dejprogram. Pølsehornene er meget fryseegnede.
Vand og mælk skal være lunt. Gæren smuldres i og fiberhusk tilsættes blandingen, som røres i 5 minutter til fiberhusken gelerer.  Melet, olie, margarine, sukker, æggene og salt tilsættes. Røres i 15 minutter eller på dejprogram. Hæver tildækket i 30 minutter et lunt sted. Efter 1. hævning rulles dejen ud i tre portioner af hver portion laves 8 pølsebrød. Udrulningen bliver nemmere hvis undelaget smøres med lidt olie. Hæver 30-40min.

Pensles, hvis det ønskes. Bages ved 200g varmluft i 12-15 min.

Alternativt kan brødet fyldes med skinke i tern/strimler og mozzarella.

lørdag den 4. februar 2017

Melfri æbletærte

Dej:
150 g  smør el. margarine, hvis den skal være laktosefri
100 g sukker ( eller 10 dadler obs for gluten)
2 æg
175 g hasselnødder eller mandler
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker obs for gluten
Pynt:
3 æbler
1½  spsk. stødt kanel
2 spsk. sukker
Smelt smørret

Pisk sukker og æg sammen i en stor skål og pisk det til det bliver hvidt. Tilsæt  det afkølede smør og pisk let videre.
Blend nødderne til fint mel. Bland vaniljesukker og bagepulver  med nødderne. Hæld nødde blandingen i æggemassen og pisk det til en jævn dej. Hæld dejen i et smurt tærtefad.
Skær æblerne i både og læg dem på kagedejen. Drys  kanel og sukker ud over æblestykkerne.
Bag æblekagen i 45-60 minutter ved 175 grader ALMINDELIG ovn, ikke varmluft.