tirsdag den 15. april 2025

Citronkage med mascarponecreme

 Giver 8-10 portioner

Bunde

  • 2 æg

  • 1½ dl solsikkeolie

  • 350 g sukker

  • 2 dl mælk (almindelig, soya eller laktosefri)

  • 0,5 dl citronsaft

  • 2 tsk vaniljesukker

  • 2 tsk bagepulver

  • 1 tsk natron

  • 290 g glutenfri mel (f.eks. Rød Finax)

  • 2 tsk SoftBake (kan udelades)

  • 0,5 tsk salt

Fyld

  • 200 g mascarpone (evt. laktosefri)

  • 1 dl piskefløde (evt. laktosefri)

  • 1 økologisk citron (skal og saft fra ½)

  • 1 tsk vaniljesukker

  • 4 spsk flormelis

Pynt

  • 200 g hvid eller mørk chokolade

  • (Evt. krymmel, påskeæg eller andet pynt – men kagen smager også skønt uden)


Fremgangsmåde

Bunde

  1. Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse.

  2. Bland de tørre ingredienser i en skål.

  3. Tilsæt de våde og tørre ingredienser skiftevis til æggeblandingen. Rør indtil dejen er jævn.

  4. Hæld dejen i en springform (24-26 cm) eller en stor brødform med bagepapir.

  5. Bag kagen ved 175°C varmluft i ca. 40-45 minutter.

    • Bliver kagen for mørk på toppen, kan du lægge stanniol over.

    • Tjek med en tandstik – den skal komme ren op.

  6. Tag kagen ud og lad den køle helt af.

Fyld

  1. Pisk mascarpone, fløde, vaniljesukker, flormelis, citronsaft og revet citronskal sammen, til det er cremet.

Samling og pynt

  1. Når kagen er helt kold, skæres den over i to bunde.

  2. Smør citroncremen på den nederste bund.

  3. Læg den øverste bund på igen.

  4. Smelt chokoladen (maks. 29-30°C for at holde den sprød).

  5. Hæld chokoladen over kagen og pynt efter ønske. Jeg lavede halv påskeæg og halv bar, da nogen i familien ikke bryder sig om marcipan/mandler

  6. Opbevares på kø



Ingen kommentarer: