tirsdag den 24. juni 2014

Glutenfri jordbær - rabarbertærte

En stor tærte ca.10 pers.
Mørdej:
200g smør
250g rød Finax*
100-150g orange Finax*
2 æg

Indhold:
400g jordbær eller hindbær
400g rabarber
100g sukker (mine rabarber er sure, derfor så meget sukker)
2-3 spsk. Maizena

Bland smør, æg og sukker. Band melet i lidt efter lidt til det er en fast dej. Stil i køleskabet mens næste skridt udføres.
I en gryde koges rabarberne bløde sammen med sukker, under låg. Når de er helt udkogt slukkes for blusset. Drys Maizena over jordbær/hindbær og rør rundt. Tilføjes jordbær/hindbær, rør lidt og fjern helt fra varmen. Lad det køle af uden låg, mens dejen rulles ud til hhv. bund og låg. Min portion er en dobbelt portion til ca. 10 pers. Til et alm. tærtefad skal opskriften halveres.
Spises til vaniljeis, skyr med sukker og vanilje eller helt uden noget efter behag.

* andet kan selvfølgelig også bruges, test dej frem med mængderne. Dejen skal være fugtig, men ikke klistret.
Serveringsforslag her med vaniljecreme.

Ingen kommentarer: