lørdag den 28. juni 2014

Glutenfrie Matilde kakao muffins

ca 20  muffins
250g sukker
4 æg
150g oliemagarine ekker smør
3½dl kakaomælk (evt. laktosefri)
ca. 350g glutenfrit mel (i dag brugte jeg halvt hirsemel og halvt den gule Finax)
1 spsk. fiberHusk
1 knps. salt
3 spsk. kakaopulver
150g hakket chokolade
3 tsk bagepulver
2tsk vaniljesukker


Pisk sukker og æg til luftig hvid masse. Tilsæt oliemagarine. Si mel, salt, bagepulver, fiber og kakaopulver sammen. Hæld kakaomælken i. Rør godt. Tilsæt sukkermassen. Rør chokolade i.
Hæld en stor spsk. dej i hver form.
Bages ved 175g varmluft 25 min

 Min datter, Vigga 6 år, bestilt glasur og krymmel på, så det blev til Pang-muffins ;-)

tirsdag den 24. juni 2014

Glutenfri jordbær - rabarbertærte

En stor tærte ca.10 pers.
Mørdej:
200g smør
250g rød Finax*
100-150g orange Finax*
2 æg

Indhold:
400g jordbær eller hindbær
400g rabarber
100g sukker (mine rabarber er sure, derfor så meget sukker)
2-3 spsk. Maizena

Bland smør, æg og sukker. Band melet i lidt efter lidt til det er en fast dej. Stil i køleskabet mens næste skridt udføres.
I en gryde koges rabarberne bløde sammen med sukker, under låg. Når de er helt udkogt slukkes for blusset. Drys Maizena over jordbær/hindbær og rør rundt. Tilføjes jordbær/hindbær, rør lidt og fjern helt fra varmen. Lad det køle af uden låg, mens dejen rulles ud til hhv. bund og låg. Min portion er en dobbelt portion til ca. 10 pers. Til et alm. tærtefad skal opskriften halveres.
Spises til vaniljeis, skyr med sukker og vanilje eller helt uden noget efter behag.

* andet kan selvfølgelig også bruges, test dej frem med mængderne. Dejen skal være fugtig, men ikke klistret.
Serveringsforslag her med vaniljecreme.

onsdag den 18. juni 2014

Glutenfri apfelstrudel

500g æbler
50g ristet GF rasp
75g sukker
½ spsk. kanel
2 spsk. rosiner
75-100g smør
250g butterdej f.ex. fra schär.

Skræl æblerne, og fjern kernehusene. Skær dem i ½ cm tykke skiver/firkanter. Fugt et viskestykke og læg dejen forsigtigt ud på. Lad den ligge og få stuetemp ca. 15 min.
Rist raspen med 40g af smøret.
I skål blandes æbler, rosiner, sukker og kanel (kan med fordel blandes inde det kommes over æblerne) og rasp.
Rul dejen lid mere tyndt ud. Pensel med det smør som ikke er brugt endnu. Læg fyldet på, lad ca. 5 cm være i hver side til at folde. Brug viskestykket til at rulle med. Pensel godt med smør.
Bages ved. 180C varmluft 30min.

Når den er kølet lidt af sies lidt flormelis udover, evt. med is eller vanilje creme til.


Helt sikkert ikke den smukkes strudel du har set, men smagen fejler absolut intet.