lørdag den 10. marts 2012
Glutenfrie falafler
¾ dl vand
500g kikærter (ca. 300g i tørvægt)
1 æg
Salt og peber
½ tsk. gurkemeje
2 spsk. Fint hakket persille
3/4 tsk. paprika og måske et knips. Chili ;-)
1 fed hvidløg
1 spsk. Tahina (knuste sesamfrø)
50g skyllet og kogt quinoa (25g i tørvægt)
Olie til stegning
Lidt mel til at rulle dem i før stegning (jeg brugte orange Finax)
Kikærterne har stået i brød i 10-12 timer, koges derefter i nyt vand i 45 min (evt. i lidt bouillon OBS kan være gluten i bouillon). Kør kikærterne igennem en kødhakker, eller hak i en foodprocessor. Bland alt i (dog ikke mel og olie). Når det er godt bandet formes små kugler (som en valnød) og rulles i melet. Hvis det skal bruges til pitabrød, kan du evt. ave dem lidt flade. Steges i sydende varm olie ca. 5min. Olien skal dække falaflerne helt.
Kan serves f.ex. til pitabrød m. tzatziki.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar