lørdag den 13. februar 2021

Glutenfrie Fastelavnsboller


Giver 6 store boller

2 dl vand
100 g smør (ikke smørbart)
1 spsk. sukker
10 spsk. fuldkornsrismel
4 æg

Kom vand og smør i en gryde og lad det koge op. Bland sukker og fuldkornsrismel og hæld det i gryden under kraftig omrøring. Efter få øjeblikke koger gryden tør. Tag gryden af varmen eller skru ned på minimum og rør videre så godt du kan. Konsistensen er meget klumpet. Tag en elpisker og pisk melmassen sådan, at den findeles i små stykker. Lad den køle lidt, ægget kan ikke tåle det er for varmt når det kommer i. De to æg piskes med en gaffel. Tilsæt æggemassen lidt efter lidt under piskning. Måske skal du ikke bruge det hele. Se foto af konsistensen, den skal være jævn. Pisk derefter lidt videre for at gøre dejen luftig. Tag en stor spiseske og sæt dejen som 6 lige store klatter på en bageplade med bagepapir på. De hæver meget op (og ned er skal ikke bagepulver eller andet i), så giv dem god plads. Kan også kommes i sprøjtepose og fordeles med den.

Bag dem ved 200 grader (ikke varmluft) i 25-30 minutter. OBS: åben ikke ovndøren undervejs, så risikerer du, at de klasker sammen. Når de er færdige åbnes ovndøren og ovnen slukkes, lad dem stå lidt, herefter klip den i siden - så falder de ikke sammen. Afkøles helt og halveres. Fyldes med syltetøj, vaniljecreme og flødeskum efter behag. Skær ikke i vandbakkelserne før de er helt afkølede.

Nedenfor opskrift på vaniljecreme, eller brug denne:

Vanillecreme:
2,5 dl mælk
20 gr maizena
2 tsk vaniljesukker
1 æg
25 gr sukker




Bland marizena, vaniljesukker, æg og sukker. Varm mælken op til kogepunktet. Hæld mælken over i maizenaen under kraftig piskning. Herefter tilbage i gryden, massen varmes kort op til kogepunktet under piskning, og tages af igen. Stilles køligt, så er den klar.

Ingen kommentarer: