onsdag den 17. februar 2021

Svampet Squash-krydder kage

Nok til 6-8 mennesker 

•                    250 g brun farin

•                    100 g blødt smør

•                    3 æg

•                    250 g glutenfri melmix (Fex. Rød Finax)

•                    2 spsk. Pofiber

•                    3 tsk kanel

•                    1 tsk allehånde

•                    1 tsk stødt kardemomme

•                    0,50 tsk salt

•                    0,50 tsk vaniljepulver

•                    2 tsk bagepulver

•                    1 tsk natron

•                    150 g mandler, finthakkede/malede

•                    100 g mørk chokolade, grofthakkede

•                    350 g groftrevet  squash

•                    Ostecreme

•                    150 g flormelis

•                    50 g smør

•                    150 g flødeost, naturel (evt. laktosefri)

•                    1 økologisk citron, revet skal herfra

•                    Saften fra det halve af citronen

•                    1 tsk vaniljepulver

Dej

Først en advarsel!! Køkkenet kommer fil at dufter fuldstændig, fantastisk og husets beboere vil flokkes om ovnen.

Pisk brun farin, vanilje og smør sammen med en elpisker til sukkerkornene er opløst, pisk et æg i et af gangen.

I en anden skål blandes mel, mandler, krydderier, bagepulver, natron, chokolade og salt.

Bland mel og æggeblanding

Rør til sidst squash i og hæld dejen i en smurt springform på 24-26cmØ.

Bages midt i ovnen ved 175 grader varmluft i 50-60 minutter. Tjek med en træpind.

Kagen skal køle af inden du kommer ostecremen på.

Ostecreme

Pisk flormelis, vanilje, citronskal, citronsaft og smør grundigt sammen og rør derefter flødeosten i. Bon appetit.

 


Ingen kommentarer: