800 g kyllingelår el. bryst
Smør til stegning
1 porre
1½ spsk. Karry (obs. for gluten)
2 tsk. Stødt ingefær
2 dl vand
150 g sukkerærter, evt. fra frost
135-150 g ananas, evt. fra dåse
1 dåse kokosmælk (400ml)
1 lime
1 porre
1½ spsk. Karry (obs. for gluten)
2 tsk. Stødt ingefær
2 dl vand
150 g sukkerærter, evt. fra frost
135-150 g ananas, evt. fra dåse
1 dåse kokosmælk (400ml)
1 lime
Salt og peber
Rist karry
og ingefær i en brandvarm sauterpande
eller tykbundetgryde.
Smelt smør
og steg kyllingen ved høj til de har en flot gylden overflade. Hak porren
og steg den sammen med kødet. Tilsæt vand. Det skal dække halvdelen af
kyllingen, som skal ligge i ét lag. Sæt låg på, og lad retten stå og simre i 60min
ved lav varme. Sørg for, at der hele tiden er væske i gryden.
Når de 60
min. er gået skyl da sukkerærterne og tilsæt dem sammen med ananas og
kokosmælk. Varm sovsen langsomt op, så den ikke skiller. Smag til med lime, salt
og peber.
Nu har du to
valg:
- enten jævnes
sovsen med maizena og kyllingestykkerne spises til f.ex. ris.
- eller tag
kyllingen op og pil kødet fra og læg det tilbage i saucen, så har du en lækker
Thai inspireret suppe. Spis f.ex. fladbrød eller Focacciabrød til (jeg brugte udelukkende RødFinax denne gang).
Begge dele
kan piftes op med lidt cashewnødder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar