125g mørk
overtrækschokolade (plus evt. 50g til drys)
1dl olie
200g brun farin
80g blendede mandler
60g fuldkornsrismel (eller andet GF mel)
½ tsk. fint salt
½ tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. Fiber Husk
3 æg
1dl olie
200g brun farin
80g blendede mandler
60g fuldkornsrismel (eller andet GF mel)
½ tsk. fint salt
½ tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. Fiber Husk
3 æg
1. Bland alt det tørre.
2. I et vandbad
smeltes overtrækschokoladen
3. Når
chokoladen er smeltet tilføjes olien og det røres til en ensartet masse.
4. Blad æg
og alt det tørre, piskes i 2 minutter på medium.
5. Rør
chokolademassen ind i det tørre.
6. Dejen
hældes i en springform (hæver ikke så meget). Hak evt. 50g chokolade groft, og
drys over dejen.
7. Bages i
forvarmet ovn ved 175C (varmluft) i ca. 35 min. Overfladen sprækker
når den er ved at være klar.
8. Lad den køle HELT af inden du hælder moussen på. Kan også sagtens
spises uden moussen. Kan godt tåle at køle af i køleskab eller fryser afhængig
af hvor travlt du har.
Hindbærmousse:
150 g frosne
hindbær
30 g flormelis
1 stang vanilje
5 blade husblas
4 dl piskefløde
1. Læg
husblas i blød i koldt vand
2. Opvarm
hindbær, flormelis og korn fra vaniljestangen til 70 grader.
3. Smelt den
udblødte husblas i hindbærsaucen.
Pisk fløden
til let skum.
Rør en 1/3
af flødeskummen i hindbærsaucen hurtigt. Vend resten forsigtigt sammen. Fordel moussen
over browniebunden og sæt på køl. For en pænere finish brug kagefolie
mellem kage og form.
Brownie med chokolade som pynt |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar