15-20 STK-
DU KAN LIGE SÅ GODT LAVE EN STOR PORTION NU OVNEN ER TÆNT
50g gær
1L lunkent vand
40 g husk loppefrøskaller
2 tsk. salt
2 spsk. honning
100 g smør/margarine (smeltet)
100 g solsikkekerner
100 g græskarkerner
100g glutenfrie havregryn
200 revet gulerod
500 g mel glutenfri mel- brugte Rød Finax
200 g boghvedemel
100 g rismel
Bland vand og gær. Kom herefter loppefrøskaller i og lad maskinen køre 10
min.
Mens maskinen kører rives gulerødderne og havregryn, solsikkekerner og
græskarkerner blendes.
Tilføj salt, smør og honning til gelemassen. Herefter gulerødder og
kerneblanding, når det er en ensartet masse tilføjes melet, hold lidt tilbage til
du kan vurdere blanding og konsistens.
Når dejen har den ønskede konsistens formes 20 boller, eller 15 burger/sandwichboller.
Tag evt. lidt mel på hænderne til formningen, eller brug en fugtig ske.
Bollerne skal hæve lunt 40-50 min under plastik f.eks husholdningsfilm. Jeg
kan godt lide at pensle med æg og pynte med chiafrø, men er du til mælk og
ingen pynt så er det det du gør.
Bag boller ved varmluft 200 grader 15-20 min. ovne er forskelle, tjek op og
bank på dem er de hule og gyldne er de færdige.
Er fryseegnede, altså hvis ikke de når at spise dem alle før de når
fryseren :-).
Ingen kommentarer:
Send en kommentar