søndag den 2. marts 2025

Spicy gulerodssuppe med nødder og Halloumi


Ingredienser

  • ½ kg gulerødder
  • 2 store løg
  • 1-3 fed hvidløg (efter smag)
  • 5-10 cm frisk ingefærrod (efter smag)
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk cayennepeber (kan undlades)
  • 1 L høns- eller grøntsagsbouillon
  • Salt og peber efter behag
  • Evt. et skvat honning

Topping

  • 50-100g hakkede mandler eller cashewnødder
  • 200g Halloumi-grillost*
  • Olie til stegning

*Original Halloumi er lavet på fåre-/gedemælk og har meget lavt indhold af laktose. Vær opmærksom på, at der også sælges Halloumi lavet på komælk.

Fremgangsmåde

  1. Hak, løg. gulerødder og ingefær (behøver ikke være fint, da det blendes senere). Steg det i lidt smør eller olie.
  2. Tilføj krydderierne og steg til løgene er klare.
  3. Tilsæt bouillon og lad det simre i 15 minutter.
  4. Blend suppen med stavblender eller i foodprocessor.
  5. Smag til med salt, peber og evt. honning.

Topping

  1. Mens suppen simre, ristes mandler/cashewnødder på en tør pande.
  2. Skær Halloumi i små tern og rist dem på panden i lidt olie. Husk at pres væsken godt uden det kommer på panden

3. Suppen smager også lækkert med creme fraiche eller græsk yoghurt til (obs: laktose). 
4. Har du ikke gulerødder nok eller har du bare lidt pastinak liggende, kan den sagtens bruges i suppen også.

Ingen kommentarer: