Ingredienser
- ½ kg gulerødder
- 2 store løg
- 1-3 fed hvidløg (efter smag)
- 5-10 cm frisk ingefærrod (efter smag)
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk koriander
- 1 tsk paprika
- ½ tsk cayennepeber (kan undlades)
- 1 L høns- eller grøntsagsbouillon
- Salt og peber efter behag
- Evt. et skvat honning
Topping
- 50-100g hakkede mandler eller cashewnødder
- 200g Halloumi-grillost*
- Olie til stegning
*Original Halloumi er lavet på fåre-/gedemælk og har meget lavt indhold af laktose. Vær opmærksom på, at der også sælges Halloumi lavet på komælk.
Fremgangsmåde
- Hak, løg. gulerødder og ingefær (behøver ikke være fint, da det blendes senere). Steg det i lidt smør eller olie.
- Tilføj krydderierne og steg til løgene er klare.
- Tilsæt bouillon og lad det simre i 15 minutter.
- Blend suppen med stavblender eller i foodprocessor.
- Smag til med salt, peber og evt. honning.
Topping
- Mens suppen simre, ristes mandler/cashewnødder på en tør pande.
- Skær Halloumi i små tern og rist dem på panden i lidt olie. Husk at pres væsken godt uden det kommer på panden
4. Har du ikke gulerødder nok eller har du bare lidt pastinak liggende, kan den sagtens bruges i suppen også.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar