Ingredienser
1. lag
- 1 blomkål
- 1 tsk salt
- Peber efter smag
- ¼ dl olivenolie (kan undlades)
- 3 æg
- 80 g rød Finax eller majsmel (kan undlades, men gør mosen mere luftig)
2. lag
- 2 store løg
- 1 fed hvidløg
- 200g skinkestrimler (eller champignon for vegetarisk version)
- 2 store gulerødder
- 2 peberfrugter
- 2 tsk stødt paprika
- 2 store tomater
3. lag
- 100g smør
- ½ dl sød sennep
- 100g cheddar eller anden fast ost
- Persille efter smag
Fremgangsmåde
- Blomkålsbund: Damp eller kog blomkål til det er mørt. Brug foodprocessor eller piskeris for at lave en blomkålsmos. Tilføj salt, olivenolie, æg og mel. Hæld det i et smurt ovnfast fad.
- Grøntsagslag: Skær grøntsagerne i tern. Steg løg, hvidløg, tilføj peberfrugt, gulerødder og paprika, herefter tilføjes tomaterne. Fordel grønsagsblandingen over mosen.
- Ostesovs: Smelt smør, ost og sennep sammen i en gryde, når sovsen er fin og ensartet tilføjes persille. Fordel ostesovsen jævnt over fadet.
- Bagning: Bages midt i ovnen ved 190°C varmluft, indtil overfladen er gylden og retten er gennemvarm.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar