søndag den 2. marts 2025

Blomkålsret i Fad

 

Ingredienser

1. lag

  • 1 blomkål
  • 1 tsk salt
  • Peber efter smag
  • ¼ dl olivenolie (kan undlades)
  • 3 æg
  • 80 g rød Finax eller majsmel (kan undlades, men gør mosen mere luftig)

2. lag

  • 2 store løg
  • 1 fed hvidløg
  • 200g skinkestrimler (eller champignon for vegetarisk version)
  • 2 store gulerødder
  • 2 peberfrugter
  • 2 tsk stødt paprika
  • 2 store tomater

3. lag

  • 100g smør
  • ½ dl sød sennep
  • 100g cheddar eller anden fast ost
  • Persille efter smag

Fremgangsmåde

  1. Blomkålsbund: Damp eller kog blomkål til det er mørt. Brug foodprocessor eller piskeris for at lave en blomkålsmos. Tilføj salt, olivenolie, æg og mel. Hæld det i et smurt ovnfast fad.
  2. Grøntsagslag: Skær grøntsagerne i tern. Steg løg, hvidløg, tilføj peberfrugt, gulerødder og paprika, herefter tilføjes tomaterne. Fordel grønsagsblandingen over mosen.
  3. Ostesovs: Smelt smør, ost og sennep sammen i en gryde, når sovsen er fin og ensartet tilføjes persille. Fordel ostesovsen jævnt over fadet.
  4. Bagning: Bages midt i ovnen ved 190°C varmluft, indtil overfladen er gylden og retten er gennemvarm. 

Ingen kommentarer: