4 spsk. chiafrø + 3 dl vand (skal stå og
trække i 15 min.)
200 g blendede
glutenfrie havregryn eller gf.
4 spsk. FiberHusk
2 tsk. tørgær
2 tsk. salt
2 spsk. god olie f.ex. olivenolie
6 dl lunkent vand
Sæt chia
frøene i blød i 15 min..
I en stor
skål blandes alle de tørre ingredienser inkl. tørgær. Efter de 15 min tilsættes
chiafrø og de 6 dl lunkent vand (Lunkent er vigtigt for at aktivere
gærcellerne. Røres godt sammen til en tyk grød.
Du kan nu
vælge at lade det langtidshæve i køleskabet, ved ført at lade det stå i 15-20
min. og herefter sætte i køleskabet natten over.
Eller lade
dejen hæve 30 minutter i skålen og herefter forme boller med to store
skeer. Lad dem derefter hæve 30
minutter igen.
Bag bollerne
ved 190 graders varmluft 45-60 minutter afhæng af størrelse, indtil de er
gyldenbrune. Jeg lavede præcis 18 boller og de fik 55min så var de gode.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar