fredag den 2. marts 2018

Shepards pie


Kødsauce

·         500 g hakket oksekød, lam eller kylling (bruges kylling skrues op for krydderierne)

·         1 spsk smør

·         1 stort finthakket løg

·         1 porre

·         2 store gulerødder, hakket eller revet

·         2 fed finthakket hvidløg

·         2 stængler bladselleri, hakket eller revet

·         2 spsk engelsk sauce

·         2 spsk tomatpuré

·         1½-2 tsk tørret timian

·         1 tsk tørret rosmarin

·         2½-3 dl rødvin

·         3 dl boullion (obs for gluten)

·         salt og friskkværnet peber

 

Kartoffelmos

·         1 kg kartofler, skrællede

·         75 g smør (har lavt laktoseindhold)

·         2-3 spsk piskefløde (kan undlades eller vælg laktosefri)

·         2 spsk friskrevet parmesan (ekstremt lavt laktoseindhold)

·         1-2 spsk glutenfri rasp

·         1 knsp. muskat

·         salt og peber
 

 

Skræl kartoflerne og skær dem i stykker. Sæt dem til at koge (uden salt). De er færdige når de er møre.

Sauter løg, hvidløg og porrer i smørret. Svits kødet, sørg for farsen er findelt. Sauter selleri og gulerødder. Tilføj tomatpuré. Ved middelvarme tilføjes boullion, rødvin, engelsk sauce og krydderier. Lad det stå og småsimre i ca. 10 min eller længere, hvis kartoffelmosen ikke er klar endnu.

Tilbered kartoffelmosen. Hæld vandet fra. Læg smørret ned til kartoflerne og lad det smelte. Pisk kartoflerne til de er lækre og luftige, tilføj fløde, parmesan og muskat. Smag til salt, peber og evt. mere muskat.
 

I et fad fordeles kødsaucen, kartoffelmosen fordeles oven på som et låg. Med en gammel laves mønstre i kartoffelmosen, drys med lidt parmesan og rasp. Bages i ovnen på 180C varmluft i 35-45min.

Ingen kommentarer: