Kødsauce
·
500 g hakket oksekød, lam eller kylling (bruges
kylling skrues op for krydderierne)
·
1 spsk smør
·
1 stort finthakket løg
·
1 porre
·
2 store gulerødder, hakket eller revet
·
2 fed finthakket hvidløg
·
2 stængler bladselleri, hakket eller revet
·
2 spsk engelsk sauce
·
2 spsk tomatpuré
·
1½-2 tsk tørret timian
·
1 tsk tørret rosmarin
·
2½-3 dl rødvin
·
3
dl boullion (obs for gluten)
·
salt og friskkværnet peber
Kartoffelmos
·
1 kg kartofler, skrællede
·
75 g smør (har lavt laktoseindhold)
·
2-3 spsk piskefløde (kan undlades eller vælg
laktosefri)
·
2 spsk friskrevet parmesan (ekstremt lavt
laktoseindhold)
·
1-2 spsk glutenfri rasp
·
1 knsp. muskat
·
salt og peber
Skræl kartoflerne
og skær dem i stykker. Sæt dem til at koge (uden salt). De er færdige når de er
møre.
Sauter løg, hvidløg
og porrer i smørret. Svits kødet, sørg for farsen er findelt. Sauter selleri og
gulerødder. Tilføj tomatpuré. Ved middelvarme tilføjes boullion, rødvin,
engelsk sauce og krydderier. Lad det stå og småsimre i ca. 10 min eller
længere, hvis kartoffelmosen ikke er klar endnu.
Tilbered
kartoffelmosen. Hæld vandet fra. Læg smørret ned til kartoflerne og lad det
smelte. Pisk kartoflerne til de er lækre og luftige, tilføj fløde, parmesan og
muskat. Smag til salt, peber og evt. mere muskat.
I et fad
fordeles kødsaucen, kartoffelmosen fordeles oven på som et låg. Med en gammel
laves mønstre i kartoffelmosen, drys med lidt parmesan og rasp. Bages i ovnen
på 180C varmluft i 35-45min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar